Konstprojekt i Skärholmstrappan - Mönster skapar liv

Konstprojekt i Skärholmstrappan – Mönster skapar liv

I fyra veckor har tio Skärholmsungdomar arbetat med att smycka Skärholmstrappan med mosaik. Namnet på konstverket är “Mönster skapar liv”.

Ungdomarna har jobbat tillsammans med konstnärer och handledare från Unga Berättar Kulturskolan med att smycka trappan vid bergbanan med pixelmosaik. De har själva designat varsin del av trappan på temat ”om mormor (eller någon annan nära anhörig) såg mig nu”. Tillsammans bildar delarna ett större verk.

Rana Kasto, Stockholmhems hållbarhetsenhet, är initiativtagare till projektet:
– Konst kan bidra till att skapa platser med identitet och ge boende en känsla av stolthet och tillhörighet. Här uttrycker varje trappsteg minnet av ungdomarnas närstående på vägen hem för många av våra hyresgäster. En vacker symbol tycker jag. Omsorgen om våra områden börjar med omsorg om människorna som bor där.

På uppdrag av Stockholmshem har projektet handletts av Unga Berättar – Kulturskolan Stockholm i samarbete med Arbetsmarknadsförvaltningen och Skärholmens stadsdelsförvaltning.

Om konstprojektet:
I projektet får ungdomar från Skärholmen som är mellan 16 och 23 år en tre månaders betald praktik där de arbetar med olika konstformer. Den första månaden jobbade de med mosaik, i oktober är det dags för digital konst. Under de tre månaderna är de anställda av arbetsmarknadsförvaltningen på en tremånaders praktik. Unga Berättar – Kulturskolan Stockholm projektleder. Stockholmshem står för projektledarnas löner samt material och Unga Berättar står för projektledning och handledare.
Här kan du läsa mer om konstprojektet

Foto: Stockholmshem

Taggar:, , , , ,