127 festivalen sommaren 2017

127 Festivalen är nu slut för i år och den verkar ha varit lika uppskattad som vanligt. Sedan starten år 2009 har cirka 200 ungdomar varit med i arbetsgrupperna och cirka 750 ungdomar har feriejobbat på 127 Festivalen. Skärholmens Fastighetsägare är stolta över att få sponsra projektet som hade 24,500 besökare förra året (52 % av besökarna var tjejer, 48 % killar) och som i år drivs av 15 arbetsledare från området och har 91 lokala feriearbetare i sin regi.

Initiativet fungerar som en kulturell plattform samt är en del av preventionsprogrammet Mitt 127. Projektet har som syfte att skapa permanenta lovaktiviteter i Skärholmens stadsdel, där varje dag fylls av t.ex. ansiktsmålning, dans, spontanidrott och andra kulturella möten. Målet är att barn och unga får möjlighet att påverka utbudet av kultur, samt kunna delta och skapa kultur i olika former. 127 Festivalen är en plattform för att skapa en arena där barn och unga, och kultureliten möts, för att stärka ungdomars självbild och identitet genom kultur. (citat från Mitt 127 hemsida)

Festivalen höll till i Bredäng under vecka 26 och 27, Vårberg under vecka 28 och 29 och i Skärholmen under vecka 30 och 31. Man planerade även in aktiviteter i Sätra under helgerna.

Föreningen var givetvis på plats och fick bl.a. se de yngsta barnen bli ansiktsmålade i Fryshusets tält i Bredäng…

… samt se feriearbetarnas tröjor med Skafasts logga på