Trygghetsbesiktning hos Stockholmshem

Trygghetsbesiktning hos Stockholmshem

Förra veckan gick Skärholmens Fastighetsägares projektledare Jonathan Sjösvärd med Lennart Levander när han genomförde trygghetsbesiktningar hos Stockholmshem i Skärholmen.

– Det var första gången jag gick med på en trygghetsbesiktning och det var väldigt lärorikt och intressant att få en fördjupad insyn i vad som krävs för att en fastighet ska kunna bli trygghetscertifierad, säger Jonathan.

Han tycker att Stockholmshem gör ett bra jobb med till exempel hur de utformar sina källare för att undvika häng och inbrott. De har automatisk belysning som når långt in i källaren, sektionering, bra säkerhetsdörrar både vid entréerna och in till förrådsutrymmena. Ljust och fräsch såväl på väggar som golv och att hålla välstädat är andra viktiga faktorer för en ökad upplevd trygghet.

Vid en trygghetsbesiktning provas också hur säkra dörrarna är. Alla dörrar som kallas säkerhetsdörrar är inte så säkra som man kan tro utan besiktningsmannen kan på bara några sekunder bryta sig in. I det här fallet gick han dock bet.

Taggar:, , , ,