Vårbergstoppen. Foto: Land Arkitektur, Ulf Lundin

HÄRLIGA PLATSER I VÅRBERG, SÄTRA, BREDÄNG OCH SKÄRHOLMEN

Möt våren på hemmaplan

Värmen stiger, dagarna blir lite ljusare och lite längre. För den som har lyckan att få bo i Skärholmen  med omnejd tipsar vi här om fyra härliga platser att ta en vårpromenad till.

Sätradalsparken, foto: Land Arkitektur, Ulf Lundin
Foto: Land Arkitektur, Ulf Lundin

Sätra – Sätradalsparken

Sätras populäraste park fräschas upp! Här hittar du en aktivitets- och mötesplats med bana för klättring och parkour samt en multisportyta med mål, bollplank och basketkorg. Här finns också ett parktorg som innehåller scen, sittplatser samt utrymme för spontana evenemang. För de mindre barnen finns småbarnslekplats med mindre klätterhus, rutschkanor och sandlek. Sommartid är plaskdammen fylld!

Vårbergstoppen. Foto: Land Arkitektur, Ulf Lundin
Foto: Land Arkitektur, Ulf Lundin

Vårberg – Vårbergstoppen

90 meter över havet tornar Vårbergstoppen upp. Från utkikstornet högst upp på höjden har du milsvid utsikt över hela staden. Nedanför sluttningen finns en ny äventyrslek med lååånga slingrande rutschkanor, spejsiga rymdskeppsbollar att krypa in i och en klurig hinderbana.
De mindre barnen kan ta en tur in i Sagoskogen och besöka Trollmors kök…

Mälarhöjdsbadet, foto: Stockholms stad
Foto: Stockholms stad

Bredäng – Mälarhöjdsbadet

Vid Mälarhöjdsbadet finns allt för skönt strandhäng. Gräsmattor perfekta för picknick och 400 meter sandstrand med klart rent vatten. Här finns ett flytande hopptorn, beachbasketplan, toaletter, kiosk och möjlighet att grilla på anvisad plats. För de mindre besökarna finns lekplats med gungor och rutschkana. Vill du träna finns utegym samt motionsslingan Bredängsspåret.

Perennparken i Skärholmen, Foto: Svenska Bostäder
Foto: Svenska Bostäder

Skärholmen – Perennparken

Den här lite dolda pärlan ligger bara ett stenkast från livliga Skärholmstorget, men har en helt annan känsla. Här råder stillhet och lugn. Parken är som en blommande äng med 65 olika sorters perenner och tre trädarter; korkträd, magnolia och bergskörsbär. Här surrar tusentals humlor, bin och andra insekter och flyger från blomma till blomma. Parken är verkligen en upplevelse för alla sinnen.

Denna text är med i Mitt i Skärholmen, vecka 15 2022, Här kan du ladda ner den som pdf.

Mitt i Skärholmen

Taggar:, , , , , , , , , ,