M2 Gruppen i Vårberg

M2 Gruppen ny medlem i Skärholmens Fastighetsägare

– Vi vill bli mer aktiva i området och engagera oss, framför allt när det gäller tryggheten för våra hyresgäster. M2 Gruppen vill vara med och utveckla området, utöka vårt kontaktnätverk och även få inspiration och tips från andra säger Hanna Nilsson, uthyrare hos M2 Gruppen, om medlemskapet i Skärholmens Fastighetsägare.

M2 Gruppen har fastigheter i Stockholm, Gävle, Jönköping och Växjö. Fastighetsbeståndet utgörs till största delen av bostäder samt kontors- och handelsfastigheter. Idag har man ett fastighetsbestånd på drygt 300 000 kvm och cirka 2 500 kunder, både privatpersoner och företag, som bor eller bedriver verksamhet i M2 Gruppens fastigheter. I Vårberg äger M2 Gruppen cirka 300 lägenheter.

Hanna berättar att det var i arbetet med företagets bosociala engagemang i Skärholmen och Vårberg som de hittade Skärholmens Fastighetsägare.
– Vi uppmärksammade bland annat de trygghetsvandringar som föreningen arrangerar tillsammans med Skärholmens stadsdelsförvaltning och polisen, säger Hanna.

Hon berättar vidare att de vill inspireras av andra aktörer och samverka kring de gemensamma utmaningarna i området.
– Vi tycker att det ska bli jätteroligt att vara med och vill engagera oss i området på ett mer aktivt sätt. Vår verksamhet ska bedrivas ansvarsfullt, med långsiktighet och med fokus på hållbarhet.
Hållbarhetsarbetet utgår både från ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Det är i det här arbetet som vi vill bli mer aktiva med våra hyresgäster och då känns Skärholmens Fastighetsägare som en naturlig ingång, säger hon.

Hanna berättar vidare att M2 Gruppen engagerar sig i olika organisationer som Rädda barnen men de vill också främja fysisk hälsa och träning och sponsrar lokala idrottsföreningar. Men de vill göra mer, de har hyresgäster som upplever otrygghet och även om M2 Gruppen har medarbetare i Vårberg de flesta dagarna så finns de inte på plats på kvällar och nätter.
– Vi behöver skapa ett lokalt kontaktnätverk och samverka i området så att vi tillsammans kan åstadkomma ökad trygghet i Vårberg, avslutar Hanna.

Foto: M2 Gruppen, Text: Katarina Magnusson

Taggar:, , , ,