Sommar i Skärholmen

Det finns många fina platser att besöka i Skärholmen under sommarlediga dagar. Nedan är bara några exempel på allt som finns i Skärholmens stadsdelsområde.

SÄTRA

Sätradalsparken, foto: Land Arkitektur, Ulf Lundin
Foto: Land Arkitektur, Ulf Lundin

I Sätradalsparken hittar du en aktivitets- och mötesplats med bana för klättring och parkour samt en multisportyta med mål, bollplank och basketkorg. Här finns också ett parktorg som innehåller scen, sittplatser samt utrymme för spontana evenemang. För de mindre barnen finns småbarnslekplats med mindre klätterhus, rutschkanor och sandlek. Sommartid är plaskdammen fylld!

Vill du ha mer vatten, ta dig till Sätrabadet här finns stora gräs- och sandytor. En tillgänglighetsanpassad ramp möjliggör bad med exempelvis rullstol och de yngsta kan leka vid den tillgänglighetsanpassade lekplatsen. Från bryggan kan man hoppa i och simma till en klätterflotte på sommaren.
Missa inte heller Sätraskogens naturreservat. Här kan du vandra genom öppna ängar, ekbackar och gammal granskog.

VÅRBERG

Vårbergs jättar av konstnären Xavier Veilhan.
Vårbergs jättar av konstnären Xavier Veilhan.

90 meter över havet tornar Vårbergstoppen upp. Från utkikstornet högst upp på höjden har du milsvid utsikt över hela staden. Nedanför sluttningen finns äventyrslek med långa slingrande rutschkanor, rymdskeppsbollar att krypa in i och en klurig hinderbana. De mindre barnen kan ta en tur in i Sagoskogen och besöka Trollmors kök.

Missa inte de gigantiska konstverken Vårbergs jättar, ett konstverk som består av två stora skulpturer. 85 himmelsblå betongblock har monterats till färdiga skulpturer och den största jätten som är 19 meter lång, nio meter bred och fem meter hög.

BREDÄNG

Mälarhöjdsbadet, foto: Stockholms stad
Foto: Stockholms stad

Ta en prommenad längs Mälaren och stanna till på Konditori Lyran i Bredäng eller fortsätt till Mälarhöjdsbadet med picknik eller för ta ett dopp. Vid Mälarhöjdsbadet finns allt för skönt strandhäng. Gräsmattor perfekta för picknick och 400 meter sandstrand med klart rent vatten. Här finns ett flytande hopptorn, beachbasketplan, toaletter, kiosk och möjlighet att grilla på anvisad plats. För de mindre besökarna finns lekplats med gungor och rutschkana. Vill du träna finns utegym samt motionsslingan Bredängsspåret.

SKÄRHOLMEN

Perennparken är en lite dolda pärla som ligger bara ett stenkast från livliga Skärholmstorget, men har en helt annan känsla. Här råder stillhet och lugn. Parken är som en blommande äng med 65 olika sorters perenner och tre trädarter; korkträd, magnolia och bergskörsbär. Här surrar tusentals humlor, bin och andra insekter och flyger från blomma till blomma. Parken är verkligen en upplevelse för alla sinnen.

Vill du har mer liv och rörelse, missa inte Flamingoparken som ligger på Skärholmsterrassen ovanför torget. Här finns vattenlek som under sommarhalvåret sprutar vatten då du som besökare trycker på olika knappar.

Taggar:, , , , , , , , , , , ,