Skärholmens Fastighetsägare
Måsholmstorget 3, 127 48 Skärholmen
Niklas Lorentz, Projektchef och Rebecca Rubin, Affärsutvecklare och Chef för social hållbarhet hos Sveafastigheter.

Sveafastigheter – ny medlem hos Skärholmens Fastighetsägare

Sveafastigheter är ny medlem hos Skärholmens Fastighetsägare. Bolaget utvecklar, bygger och förvaltar hem med utgångspunkt i platsens unika behov, som byggs med hållbarhetslösningar i framkant och förvaltas långsiktigt. I dag förvaltar Sveafastigheter en fastighet med cirka 80 lägenheter i Vårbergs centrum som de förvärvade 2020. De ska dessutom utveckla ett kvarter i Mälaräng och är en del i den nybyggnation som planeras vid Vårbergsvägen, mitt emot Vårbergs IP.

–  Det finns en detaljplan med lameller i kvartersform som ligger för godkännande och vi hoppas komma igång 2025, men vi vill vara engagerade i lokalsamhället redan nu, säger Niklas Lorentz, Projektchef hos Sveafastigheter.
Den nya fastigheten har ett fint läge, med Vårbergsvägen som ska omvandlas från transportled till gata kantad med stadsbebyggelse. Här finns också ett idrottsområde på andra sidan gatan och naturen finns alldeles nära.

Sveafastigheter engagerar sig i lokalsamhället och som en del i markanvisningen är de bland annat engagerade i läxhjälp i Lillholmsskolan i Skärholmen.
– Det gör vi för att vi vill skapa skolframgångar för fler barn och engagera oss i de lokalsamhällen där vi kommer att förvalta hem, säger Rebecca Rubin, Affärsutvecklare och Chef för social hållbarhet hos Sveafastigheter.

Niklas Lorentz, Projektchef och Rebecca Rubin, Affärsutvecklare och Chef för social hållbarhet hos Sveafastigheter.
Niklas Lorentz och Rebecca Rubin på tomten där nybyggnationen i Vårberg ska ske.

Sveafastigheters arbete med trygghet och trivsel innebär bland annat att tillvarata det som finns och stärka lokalsamhället. I Skärholmen har man börjat med barnen genom arbetet med läxhjälp i samarbetet med skolan.
– För att skapa ännu mer rum för det lokala samhället att trivas och utvecklas så kommer vi att ha en lokal i det nya kvarteret för lokal föreningsverksamhet, berättar Rebecca vidare.

Sveafastigheter kommer också att prova så kallade hyrköpslägenheter i Vårberg för att underlätta för framför allt yngre människor som bor i området att komma in på bostadsmarknaden. Det innebär att man hyr en lägenhet i fem år och sedan har möjlighet att köpa lägenheten. Det betyder att det från början kommer att finnas både äganderättslägenheter och hyreslägenheter i fastigheten.

Rebecca berättar att Sveafastigheter är med i Rågsveds Fastighetsägare sedan tidigare och tycker att det fungerar bra. Förväntningar på medlemskapet i Skärholmen är att genom föreningen vara delaktiga i samverkan både med andra fastighetsägare, lokalsamhället, polis och stadsdelsförvaltning. Det kan gälla allt från trygghetsvandringar till aktiviteter för att stärka lokalsamhället.
– Vi arbetar aktivt med trygghet och trivsel i den fastighet vi redan har i Vårberg och vi försöker vara närvarande de flesta av veckans dagar och det vill vi kunna göra i en större grupp, avslutar Rebecca.

Text: Katarina Magnusson

I dag förvaltar Sveafastigheter en fastighet med cirka 80 lägenheter i Vårbergs centrum som de förvärvade 2020. Foto: Sveafastigheter
I dag förvaltar Sveafastigheter en fastighet med cirka 80 lägenheter i Vårbergs centrum som de förvärvade 2020. Foto: Sveafastigheter

Sveafastigheter har verksamhet i Enköping, Flen, Haninge, Nacka, Salem, Sigtuna, Stockholm, Tyresö, Upplands Väsby, Uppsala, Vallentuna, Vaxholm och Västerås. Sveafastigheter utvecklar, bygger och förvaltar bostäder och har 1 500 i förvaltning, 1 500 under produktion och 4 000 i tidigt skede.
Här kan du läsa mer om den fastighet Sveafastigheter har i Vårberg idag.

Här kan du läsa mer om planerna för Vårbergsvägen som ska omvandlas från transportled till gata kantad med stadsbebyggelse. Cirka 1500 nya bostäder samt utredning av plats för ny skola, vård- och omsorgsboende samt förskolor.

Taggar:, , , , , ,