Skärholmens Fastighetsägare
Måsholmstorget 3, 127 48 Skärholmen
Anders Wahlqvist berättade om IKANO Bostads sociala hållbarhetsarbete på vårt styrelsemöte.

Vi inspireras av IKANO Bostads sociala hållbarhetsarbete

Det finns många fördelar att vara engagerad i en förening. Det innebär till exempel möjligheter att nätverka, inspirera och inspireras och utbyta av erfarenheter. Vid Skärholmens Fastighetsägares senaste styrelsemöte bjöd vi in Anders Wahlqvist från IKANO Bostad för ett berätta om deras sociala hållbarhetsarbete.

Ikano Bostads sociala hållbarhetsarbete bygger på lokalt engagemang, samarbete med lokala aktörer och utgår alltid från de lokala förutsättningarna. Det stora arbetet är kopplat till IKANO Akademin där de bidrar till att unga Rågsvedsbor kommer i arbete. Resultatet är att ca 100 av 108 deltagare har fått jobb eller börjat studera. Här kan du läsa mer om det.

De tar även andra initiativ så som att stötta läxhjälpen, starta lokaler för seniorer, arrangera fotbolls- och fritidsskola under skolferier, erbjuda sommargolf för hyresgästers barn, erbjuda sommarjobb och de startar trivselgrupper i bostadsområdena. Minst 1% av IKANO Bostads hyresrätter går till sociala förturer, främst våldsutsatta kvinnor.

SKB som också är en av föreningens medlemmar berättade på mötet att de nu startar SKB Academy. Genom att kombinera arbete, teori och utbildning, ska SKB Academy erbjuda unga en väg in i fastighetsskötaryrket. Det ska blir spännande att följa även det arbetet. Du kan läsa mer om det här.

Anders Wahlqvist berättade om IKANO Bostads sociala hållbarhetsarbete på vårt styrelsemöte.
vd Trond Hannerstig, ordförande Olle Torefeldt och Anders Wahlqvist som berättade om IKANO Bostads sociala hållbarhetsarbete.

Taggar:, , , ,