Covid-19

Corona

Coronaviruset, Covid-19

Coronapandemin påverkar hela samhället med utmaningar för såväl företag som privatpersoner på många olika sätt. Det finns omfattande information att tillgå och den uppdateras dagligen. Här samlar vi länkar till information som vi tror att du som fastighetsägare kan ha nytta av med anledning av coronapandemin, både i det egna arbetet men även att sprida såväl internt som till boende. Det finns bland annat en hel del information på andra språk.

Det finns råd och hjälp till dig som fastighetsägare och du har också möjlighet att bidra till att minska smittspridningen genom att sprida information till boende, lokalhyresgäster och medarbetare. Som fastighetsägare har du dessutom möjlighet att hjälpa det lokala näringslivet.


För din verksamhet


FastighetsägarnaHär samlar Fastighetsägarna information om coronapandemin, tips, råd och information om hanteringen av covid-19 för dig som är fastighetsägare eller bostadsrättsförening.
Fastighetsägarna om covid-19

Regeringens omställningsstöd till företag som drabbats av minskad omsättning till följd av spridningen av coronaviruset är på plats. Även hyresvärdar (fastighetsföretag, enskilda näringsidkare och bostadsrättsföreningar) har möjlighet att söka stödet om man uppfyller kriterierna. Läs mer om omställningsstödet som började gälla den 22 juni 2020.

Fastighetsägarna har lokala nyheter och aktiviteter, här hittar du information från Fastighetsägarna Stockholm som är en viktig samarbetspartner till Skärholmens Fastighetsägare. Fastighetsägarna Stockholm
Nyheter från Fastighetsägarna Stockholm


Stockholms stadHär finns information om Stockholms stads arbete med Coronakrisen.

Här finns mer information för företag och organisationer.

Här kan du ladda ner ett kompletterande informationsblad om Stockholms stads stödpaket för näringslivet


SkatteverketHär finns information från Skatteverket som är viktig för företagare att känna till i samband med coronaviruset och covid-19. Skatteverkets information – Covid-19


VerksamtPå verksamt.se samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster för företagare. Verksamts information till företagare. Här finns information om insatser och åtgärder för företagare


Region StockholmHär finns information om Region Stockholms insatser för att regionens företagare ska få det stöd som krävs med anledning av coronaviruset. Region Stockholms information – Covid-19

 


Information att sprida både internt och till hyresgäster


Stockholms stad

Det nya coronavirusets spridning är en global kris för människors liv och hälsa. När mer tid tillbringas hemma riskerar vardagen dessutom att förvärras för barn och unga som far illa i sin hemmiljö liksom för vuxna som utsätts för våld av närstående. Nedan finns information från Relationsvåldscentrum Sydväst med anledning av detta. Dessa har vi fått för spridning för att du som fastigehtsägare ska kunna sätta upp dem i tex trapphus.

Relationsvåldscentrum Sydväst – affisch 1

Relationsvåldscentrum Sydväst – affisch 2


VårdguidenHär finns mycket information från 1177 som gäller för region Stockholm.

Här finns information om Corona på flera olika språk bland annat som nedladdningsbara pdfer med uppmaning att stanna hemma för att undvika smittspridning som med fördel kan spridas till hyresgäster med andra modersmål.

Tidigare i mars skickade vi ut affischer/informationsblad till våra medlemmar med kort information på flera språk från 1177 Vårdguiden och Region Stockholm:

Informationsblad om vikten av att STANNA HEMMA om man har symtom som feber, hosta, snuva eller halsont.
Information om vikten av att TVÄTTA HÄNDERNA för att minska risken att bli sjuk.
Om du vill att vi skickar dessa igen hör av dig till föreningen. För aktuell och uppdaterad information hänvisar vi till myndighetslänkarna där informationen uppdateras dagligen.


KrisinformationPå Krisinformation.se förmedlas samhällets samlade krisinformation med bekräftad information från svenska myndigheter.
Även här finns mycket information på andra språk och även länkar till olika myndigheters information på olika språk om covid-19


FolkhälsomyndighetenFolkhälsomyndigheten arbetar systematiskt med att förebygga smittspridning. Genom olika åtgärder kan smittspridningen fördröjas och minska antalet som är sjuka samtidigt. Aktuell information från Folkhälsomyndigheten.

Här hittar du mer information om covid-19 och hur man skyddar sig och andra från smittspridning på olika språk.


Information för dig som hyr ut lokaler till näringsidkare


Visit StockholmHär finns tips för att stötta Stockholms krogar

 


Svensk HandelHär finns tips kring rutiner för hur handeln kan bidra till att minska smittspridningen.

 

 


FolkhälsomyndighetenHär hittar du frågor och svar om nya regler för restauranger, krogar mm.

 

 


Stockholms stadHär finns information från Stockholms stad om nya regler och och föreskrifter för företag.

Här kan du ladda ner ett kompletterande informationsblad om Stockholms stads stödpaket för näringslivet