Vårbergs jättar av konstnären Xavier Veilhan.

Hej medlemmar och samverkansparter!

Den första halvan av året har varit intensiv och jag tror att många håller med mig. Det har varit ett halvår som för föreningens del har fokuserat på att delta och utveckla platssamverkan med fokus utifrån ett fastighetsägarperspektiv. Vi har initierat och samordnat ”Trygga trappan” tillsammans med medlemmar och polisen. Däremellan har vi genomfört en föreningsstämma på Värmeverket i Bredäng, fyra trygghetsvandringar, besiktningar och mycket annat för våra medlemmar.

Vi har under våren samarbetat med Löparkademin som är en ideell förening som syftar till att stärka barn och ungdomars självkänsla samt få dem att röra på sig mer. Flera rapporter visar på att barn och ungdomar tyvärr rör på sig i mindre utsträckning än tidigare. Lägg därtill att pandemin har gjort att många av de som tränar inte haft möjlighet att göra det på grund av restriktioner och inställda träningar. Därför tyckte vi att det var bra att samarbeta med Löparakdemin i år. Något som också är positivt är att träningarna har skett utomhus, ibland på platser som kvällstid uppfattas som ödsliga och även otrygga. Löparakdemins verksamhet har gjort att torg och garage istället har fyllts med barn och ungdomar samt med positiva aktiviteter!

Ett sommartips som jag vill dela med mig av är att jag tycker att ni ska passa på att besöka alla fina platser som finns i vårt stadsdelsområde. Börja med att gå längs Mälaren, stanna till på Café Lyran i Bredäng, fortsätt ner till Mälarhöjdsbadet (i Bredäng) eller Sätrabadet och ta ett dopp, gå igenom naturreservatet och avsluta med en lunch eller middag i antingen Skärholmen eller Vårberg centrum. Kanske också passa på att ta en titt på det gigantiska konstverket ”Vårbergs jättar”?! Det får ni inte missa (Jättarna kan ni inte missa)!

Kansliet vill tacka alla medlemmar och samverkansparter för ert arbete, ni gör skillnad!
Vi önskar er en trevlig sommar och semester!
Trond Hannerstig

Vårbergs jättar av konstnären Xavier Veilhan.
Vårbergs jättar av konstnären Xavier Veilhan.

Taggar:, , , , ,